Vučić je ipak apsolutni pobednik

Pobednik predsedničkih izbora u Srbiji svakako nije Aleksandar Vučić, već onaj što stoluje u Podgorici- Milo Đukanović, kondicioni trener Aleksandra Vučića, nesoj koji se vazda odazove na mobu bratu po neutoljivoj žeđi za vlašću, jednako koliko i on pritrči njemu u plastidbu glasova kad gde zafali, il’ žetvu “terorista” kad kome i koliko zatreba, no…
Ono što Vučić bez iole sumnje jeste- aposlutni pobednik postizbornih tmine, jer evo, nije se mastilo na glasačkim listićima dobrano ni osušilo a već smo u potrazi za “zlom” s kojim se treba pravednički izboriti pronašli jedni druge razbrajajući se po ko zna koji put na izdajice i patriote!
Svi nezadovoljni rezultatom izborima a svi jednako očajni što su gradovima počeli protesti protiv “pobede” malog Aleka, nezadovoljni što je na ulcimama “pijana i drogirana” omladina, plaćena i instruirana od Soroša, Jehovinih svedoka pa sve do Templara i prodavaca “kirbi” usisivača, pretpostavljam?!
Da u žitu ima kukolja- ima sigurno, ali još ne videh da neko batali čitavu letinu zbog toga, već lepo rastrebi, baš kao što će se i u ovom slučaju rastrebiti kad dokoni klinci koje je ispalila riba, ili su pak izašli u pokušaju da pronađu koju, shvate da im je daleko bliža ideologija: “Ma, boli me uvo, ionako su sve sponzoruše”…
Verujte da sam bio na ivici suza videvši pokidan pano sa fotografijama i imenima naših stradalnika sa presvetog Kosova i Metohije, pokušavajući s nekim divnim momcima (ne znam ih ali im se klanjam do zemlje) da ga prikrpimo i svežemo kakvim kučinama, i natero bih one koji su to učinili da kleknu i svakog od mučenika sa Srpskog zida plača pomenu po imenu i zamole za oprost!
No, budimo iskreni i u tome- ne znam koliko sam puta prošao pored tog svetog panoa (vazda ćerkama objašnjavao da se tu valja zastati i ćutke pognuti glava barem minut) i ne videh cvet ili voštanicu, a kamoli da ko stane, prekrsti se i došapne nebesima: “Gospod da ih pomiluje” (ne kažem da ih nije bilo, mnoge od njih znam koji jesu, mnogi od njih su heroji rata na Kosovu i Metohiji, predivna mladost koja mari i dopravlja tu svetinju kad se potrga ili kljune, bratsvo “Noćnih vukova”…) već velim da ne videh kakvu jagmu, a na tom spomenu su imena nekolicine ljudi koje sam imao blagoslov da poznajem, baš kao i njihove žalovne porodice što hodočaste tamo posve sami dok namernici uglavnom projure ne mareći da li je reč o nezaboravu ili plakatu za koncert Ace Lukasa…
Licemeri smo, to me iskreno nervira, jer ako su poslednja, tužna i čemerna, istraživanja pokazla da čak 73 odsto građana Srbije ne bi nikada ratovala za Kosovo i Metohiji, otkud danas 120 procenata onih koji su zgroženi divljaštvom “pijanih i drogiranih” što jesu učinili svojevrsni jeres, ali ništa veći od onoga kada se tek prođe kraj te svete plahte i ne skrene pogled na nju ili skrene pogled sa nje?!
Želim da verujem da se danas gorko kaju oni koji su učinili takvo svetogrđe, baš kao što znam da su se prema tim mučenicima ponajviše ogrešili ovi što su dograbili vlast ko motku pa tresu njome Srbiju ko šljivu potpisavši sramotni Briselski sporazum, postavivši “administrativne” prelaze ka Kosovu i Metohiji jednako valjane kao na Batrovcima, recimo…oni koji traže suglasnost od nekakvog Isa Mustafe da kroče na svetu srpsku zemlju mada je “nisu” priznali, niti će, ko nezavisnu državu!
Jedni su sinoć pokidali Srpski zid plača, drugi učinili i čine da čitava Srbija to postane, ali je izgleda već došlo vreme da se razbrojimo na plaćene i pijane koji se ne mire i trezne i neplaćene koji biće namju s čime da se pomire..?
Zaboravili smo, no to nam je i usud, da smo ’96. i ’97. kao i 2000. i mi bili mladi/mlađi, da smo protestvovali s limenkom piva, a vala i flašom rakije, prateći ideale, veru u pravdu i istinu a ne lidere, barem je ne, jer šetao jesam prateći budućnost koja nam je vazda izmicala a ne liderčiće koji bi nam vazda utekli u kabinete zaboravjajući da je put do njih vodio našim koracima!
Zato i kažem da je Aleksandar Vučić aposlutni i legitimni predsednik postizborne Srbije, jer i onda nas je razbrajao na valjane Srbe, baš kao što smo vremenom sami naučili da to činimo prebrajajući jedni drugima svetosavska krvna zrnca!
Ko stoji iza protesta?! Ne znam, zasta, baš kao toliko njih što se isto pitaju vagajući da li da im se pridruže ili ne, ne shvatajući da ako su ništavni i plaćeni od koga (a vazda su svi bili, znamo to dobro) mi nismo, do od savesti i budućnosti koja je nama izmakla ali ne smemo dozvoliti da utekne i našoj deci!
Zbog toga je grehota tu omladinu nakamariti pod “dorgirane i pijane strane plaćenike”, jer ćemo se stideti takvih reči, baš kao što su takve kvalifikacije došle na naplatu onima koji su nas takvima zvali!
Ili se, pak, nećemo stideti, jer su nam ti isti vazda na vlasti, čini se, znajući da je Srbljem lako vladati: ako su čime nezadovoljni a ti ih podeli da na posletku budu nezadovoljni jedni drugima i mirno stoluj!
U svetinju pokrovničke plahte se više ne sme dirnuti i to je jasno, baš kao što bi valjalo da bude jasno da nije svako ko izađe na ulicu da vrisne: “Dosta je bilo” drogirani plaćenik!
Ne dozvolimo da nas se ta mladost stidi kao što se neka starost svojevremeno postidela što nas je klela, a samo nismo dali da nam se dira u budućnost!
To je naša omladina, ko će ih naučiti da im je pupčanik, koren, kolevka i grob na svetom Kosovu i Metohiji ako ne mi, ako pljunemo na njih i odreknemo ih se?!
Deo te mladosti je i postavio taj Srpski zid plača, delu mladost ne znači previše, ali na nama je odgovornost da ih prekorimo a ne mrzimo, inače Vučićevo sramno vajkanje da ćemo se neprijatno iznenaditi kad saznamo istinu ko je pobio srpske mladiće u pećkom kafiću “Panda” postaje istina koju nismo imali hrabrosti da osporimo, a on apsolutni pobednik kojem treba čestitati: “Tvoja je vlast poslala vetrove zaborava na pokrovno platno pred skupštinom, a mi smo se povili da lakše udare po njemu”!
Biće, ipak, da nije pobedio zato što je znao šta hoće, već odlično znajući šta mi nećemo- nikoga za sabrata ko nije naše političke misli, jer preslabo je srpski nakalemljen!
Deco, sramota je šta ste učinili sa tom svetinjom- s druge strane deco naklon do zemlje što ste smogli kuraži da pratite sebe!
Potpisujem da je malo ko od vas glasao za istog čoveka za kojeg i ja, ali znam da smo svi glasali za istog kandidata- slobodnu, hrabru, ponosnu i voljenu Srbiju!
Za sve ono što sada sirotica nije…
Mihailo Medenica

Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Vučić je ipak apsolutni pobednik

  1. Strahac каже:

    Zid placa je iscepala omladina predsednika, kao i ostala nedela u ime opozicije. Posvadjani su najsladji za pokoravanje.

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s