Sendvič po meri svakog od nas

Zavladao je sindrom Ilije Čvorovića- svako u svakome vidi špijuna, dok slonče bezbrižno pleše po staklarskoj radnji…
Niko više ne pita za zdravlje, porodicu, ono kurtoazno: “Kako je?”, već- “Jesi li za proteste”…a slonče ko Đogani…
Uđeš u pekaru: “Dobar dan, četvrt bureka..” a prodavačica: “Za ovde ili za poneti na protest?! Ma, za protest, znam te ‘tico! Sad se ima za burekčić, plaća Soroš dobro, a..?”
A, slonče ko Đogani…
Pridržiš vrata starijem komšiji, kad: “Neka, neka, sam ću, samo ti požuri da te Soroš i NATO ne čekaju, neće dnevnica sama od sebe da se zaradi…”, bez obzira što i ti ulaziš u zgradu…
A, slonče ko Đogani…
Sretneš poštara na putu do kontejnera: “Care, ima li šta za mene?!”, kad on: “Ima, verovatno, al ne kod mene, CIA ne uplaćuje preko nas…”!
A, slonče ko Đogani…
Uđeš u autobus, validiraš se štono kažu, svi se okrenu i u glas: “Opa, vidi kome je to Soroš uplatio “busplusić” a do juče bežanija kad uđe kontrola… Majstore, koči i otvaraj vrata, mali je ovo autobus koliki je ovaj izdajnik”!
A, slonče ko Đogani…
Priviješ se uveče mazno uz ženu, deca pospala, pripupitaš onako kako dolikuje: “Hoćemo li malo”, a odgovor: “Na proteste, jel?! Idi pa se mazi s Kandićkom, kurvaru soroševski, što me nisi pre četiri dana pitao…?”
A, slonče ko Đogani…
Ali obučeš nešto tamnije od sivog odmah si žena u crnom, bez obzira na pol: “Vidi, mangupa, utego se u crnu košuljicu, donacija..?”
“Idem na sahranu, aman, a u istoj košulji si me video najmanje deset puta”!
“Aha, sahranjuješ Srbiju s onim tvojim ženturačama”…
A, slonče ko Đogani…
Odeš kod lekara, zasedneš u čekaonicu i zapodeneš priču s nekim kolko da prekratiš vreme: “Virus, a..?”
“Ne, već časna patriotska prehlada za razliku od vas nekih koji se onim NATO iglama bodete u vene i širite viruse, a bogami i kašljete sidu najverovatnije”?!
A, slonče ko Đogani…
Skrpiš da natočiš pet litara goriva: “Šta je, ne daje Soroško bonove za više”?!
Izađeš na terasu da zaliješ cveće: “Opa, stigle GMO muškatlice iz Lenglija, komšija… Mirišu…a smrde na izdaju, uvenule ti dabogda i one i ruka!”
A, slonče ko Đogani…
I tako, dok slonče veselo rovari radnjom narod se u državi čija je vlast (mislio sam da su „žuti“ najpogubniji, ali ovi su neprevaziđeni) potpisala Briselski sporazum i postavila one “simbolične” administrativne prelaze ka Kosovu i Metohiji; parafirala sporazum sa NATO koji nas maltene obavezuje da im se svakog 24. marta izvinimo, platimo amortizaciju za utrošeno gorivo, projektile i putne naloge za pilote; vlast čiji su savetnici/prijatelji/rado viđeni gosti: Bler, Klinton i Šreder; vlast čiji je najvaljaniji kadar završio upravo soroševske i slične kinder-jaja “fakultete”/ kurseve; vlast koja je podala državu a prodala zemlju i fabrike strancima uz subvencije ko pijani šeici…e u toj državi s takvom vlašću uspeli smo ponovo da se podelimo na NATO plaćenike i soroševce, zaboravljajući sve gorepomenuto- nije to u Srbiji merilo za izdaju već preporuka za Nemanjinu 11.
Mi smo gladni, goli, bosi i obespravljeni, ali takve je, nažalost, valjda najlakše dići jedne na druge ubeđujući ih da je ’48. i da nam valja razabrati petu kolonu i reći istorijsko NE!
Evo prvi ću- NE vucibatini Sorošu, NE u NATO, NEĆU da mi se državom zore ni strane niti domaće kabadahije, NE ponižavanju heroja i predaji Kosova i Metohije, NE izdaji Srbije, DA više volim Rusiju od zapada i EU, NE kukavičkom otklonu od Republike Srpske, NE radna mesta lažnim diplomcima i silikonskim savetnicama, NE više podelama na izdajnike i patriote dok fukara živi svoj eldorado, NE Vulinu i sličnima kao meri morala i principa…
A, slonče ko Đogani…
Može mu se, pobeda na izborima može biti upitna ali je postizborni trijumf neupitan- u svakome od nas je izgleda probudio po bota, samo je bilo pitanje potrefiti sendvič po meri…(opciono, ko se pronađe…)
Mihailo Medenica

Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Sendvič po meri svakog od nas

  1. veca каже:

    Genije kao i uvek

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s