Moralna gromada Maja Gojković (i resto družine Vučićevog vergla)

Da li je NIN preterao stavivši ono prokleto nacističko „Rad oslobađa“ kao ilustraciju za naslovnu priču „Radni logor- Srbija?“
Možemo o formi da polemišemo do sudnjeg dana i nazad, ali o suštini- ne, jer šta je Srbija ako ne radni logor, zaista, i to za one „srećnije“ koji imaju privilegiju da rade?!
No, ono što je u čitavoj priči najstrašnije jeste što je ta ista naslovna strana toliko sablaznila Maju Gojković i resto družine s Vučićevog vergla, da siroti preskaču jedni preko drugih kako bi dopljuvali što dalje u kritici, tvrdeći da je zapravo reč o unižavanju žrtava holokausta i njihovih potomaka!
Pazite, kad to izjave Maja Gojković, Martinović, Rističević i ko zna ko još iz one plejade kojima je Srbija nekada bila premala za bilo kog osim Srba a danas prevelika i za to Srblja što je preteklo- zvuči i deluje sramotno, u najmanju ruku!
Da je sreće Gojkovićka bi za reč mogla da se javi eventualno u nekom društvu poštovalaca šitaki pečurke kao vrhovnog božanstva, i to kao dopisni član, ali, eto, u Srbiji je danas neko i nešto, baš kao što je bila i onih dana kada je za holokaust marila koliko i za fakat da je Staro sajmište diskoteka, javni wc i zbeg onih koji bi da se očešu za snošaj na brzaka, u jednom!
Evo, ako zna u kojoj se državi nalazi Aušvic i pokraj kojeg grada olupaću laptop o glavu?!
Da joj lečka pomognem, ime države počinje na Polj…a završava se na ska, a grad je Krako…poslednje slovo nek izgugla…
No, da se vratim na poentu- greh NIN-a je u formi, a vaš gospodo- u suštini!
Suština je, ako ne znate, ono temeljno, najvažnije, a ne mislim pritom na fotelje već na smisao svega!
U ovom slučaju smisao je da ste mizerni licemeri, jer suština jeste da je, rekoh, radnik u Srbiji najobičniji rob, i to ako je „sreće“ da ima robovlasnika, baš kao i pomenuto Staro sajmište, kada se već hvatate holokausta ko drveta u polju kad pritera velika nužda!
Da, baš se tako hvatate te nemerljive strahote, jer da zaista marite za žrtve holokausta i njihove potomke Staro sajmište bi bilo memorijalni a ne nemorijalni centar, znate!
Tamo bi se odlazilo na hodočašće zverski umorenim Srbima, Jevrejima, Romima…a ne na astal kad pesma pogodi kakvog bilmeza u tanku žicu pa polupa kafanu i sebi glavu pride flašom preplaćenog viskija!
Rekoh, nekad vam je Srbija bila premala za sve osim Srba, za koje ste se, inače, toliko borili da su danas, primera radi, Preševo, Bujanovac i Medveđa posvećeni zvaničnom Beogradu koliko i kurva mušteriji, da prostite!
Od ideje o velikoj Srbiji sveli ste se na ideju o Srbiji koja je neprijatno velika za vaše belosvetske politikantske pastire, jer lepota je u oku posmatrača, kako kažu, a lepota Srbije je, izgleda, onolika koliko može da stane u dva treptaja oka…
Kada Vi i poklonici Vučićevog vergla odete i poklonite se na Starom sajmištu, Topovskim šupama, Banjici, Šumaricama…onda možda i možete da kažete koju o onoj gljivi – vrhovnom božanstvu, ukoliko Vam daju reč, ali o žrtvama najstrašnijih zločina, jednako kao i o radnicima u Srbiji- ne, jer, znate, ni u koncentracionim logorima ni u Srbiji rad nije zaista oslobađao i ne oslobađa!
Šest miliona Jevreja glavom je platilo tu monstruozno zlu krilaticu i s tim niko nema prava da se sprda, ali budete barem toliko čovek pa se uz bagatelni biftek i vino u skupštinskom bircuzu zapitajte koliko je radnika već platilo glavama i koliko će tek platiti vašu krilaticu: „Dobro nam došli strani investitori, evo subvencionisane marve pa slobodno do balčaka, a kad se zamore i pobune samo recite „Ako ti nećeš ima ko hoće! Pa, znaš li koliko ih u redu čeka četvoronoške, a još smo za ove orgije i debelo plaćeni“ i samo udrite dalje!“
Manite se vi naslovnice NIN-a i malo prelistajte svoje štivo!
Više liči na nekrolog Srbiji negoli na „Hajdi u planini“, zar ne..?
Mihailo Medenica

Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Moralna gromada Maja Gojković (i resto družine Vučićevog vergla)

  1. Smm каже:

    Ne znam zbog čega se žmirkava toliko „uzbuđava“ kada je NIN-ov naslov slika i prilika ove jadne zemlje.

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s