„Живот је такав“…

Не, Александре Вучићу, није “живот такав” већ сте га учинили таквим да је од њега остало тек наличје које се отужно назива животом!
Ти, ова твоја апокалиптична пошаст, и они пре тебе (мислио сам да од “жуте” куге горе нема, али не лези Вулине…)- учинили сте да се пасјалук зове животом, да је беда свануће а јад смркнуће.
Нема смрти без судњега дана али мора ли сваки дан бити судњи, па ако човек претекне ето разлога за “радост” док изјутра наново не ожали себе, за сваки случај?!
Да си шта друго рекао, да ништа ниси рекао поводом погибије тројице радника (зашто се заборавља онај несрећник из Лучана страдао на градилишту јуче?!) било би човечније од тог несојног: “Живот је такав”, па још то покушаш да оправдаш страшном лажју како у Америци на сваких десет секудни погине по један перач прозора (срачунај следећи пут пре него слажеш, доћи ћеш до геноцидне бројке, човече)!
Можеш ли уопште да се сетиш колико је за ових шест година ваше паклене власти “живот био такав”, и то вам је, нажалост прошло (код људи, код Господа неће): од пада хеликоптера и седам хумки до петорице сиротих грађевинаца погинулих у минуле две недеље?!
Знаш ли колико их је још, или то иде на биртијашки конто сатрапске власти под ставку: живот је такав, јбг?!
Јел “живот такав” што не стижемо да сакупимо бедних новаца довољно и на време за све оне анђеле што им родитељи јецају уз постеље ослушкујући дишу ли још?! Јел “живот такав”?!
Јел такав што злочинци бесрамно звани “газдама” отпуштају оболеле жене да мањкају ко пашчад некуд ван круга фирме, да им не ремете радну дисципину док ко следећи не падне ко сноп па му се смрт зарачуна у неоправдан изостанак с посла?!
Јел “живот такав”?!
Јел такав што је старост постала проклетство?! Што је превалити седамдесету годину клетва, што је бити пензионер осуда на најтежу робију без права помиловања?! Јел “живот такав”?!
Јел такав што болесни моле за смрт, вапе да их живот остави на миру, да престане да се иживљава, да их не прогони више…
Јел “живот такав”?!
Јел такав да хероје минулих ратова свакодневица држи за таоце? Да су у биткама имали више смираја неголи у “миру”?!
Јел “живот такав”?!
Јел такав да нам најумнији одлазе док твоји “за понети” докторанти и експерти глупости седлају Србију ко товарну рагу на умору?! Јел “живот такав”?!
Јел такав да се детиње жеље разбију ко талас о хриди на родитељско “немам” и “не могу”?! Јел “живот такав”?!
Само да си оћутао, саго главу, узадхнуо оно твоје научено, лажно, човечније би било од безљудског: “Живот је такав”!
Није, Вучићу, није такав, бруко!
Живот је најлепши дар од Господа, а “такав” је постао јер сте га преметнули у ђавоље бреме!
Е, такав је живот! Оно наличје за које убедисте овај кукаван народ да га зову животом док га не одробијају…
На условни отпуст имају права само они који се “покају” и придруже тој секти Алекових сведока!
Остали, остали имају права да се надају како нови дан није онај судњи и да се радују ако претекну, већ сутрадан наричући за собом, за сваки случај јер никад се не зна кад “живот је такав”…
Михаило Меденица

Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

2 реаговања на „Живот је такав“…

  1. Maja каже:

    Bravo Mihajlo! Tvoje reci gadjaju u centar i u srce. Nazalost, bojim se da „ovaj“ u grudima umesto srca nosi neku tesku kamencugu obraslu mahovinom i da ce se nju tvoja ubojita strela odbiti kao i uvek. Ne znam sta smo toliko zgresili kad imamo uvek jednako slepe i bezosecajne vodje? Uvek sebi postavljam ista pitanja na koja ne nalazi odgovore. Jedina svetlost u ovom mraku u jojem bsuljamo su reci novinara poput tebe. Hvala ti do neba!

    Свиђа ми се

  2. Nikola каже:

    Mihailo,sve sto bi rekao pokvario bi ono sto si ti rekao maestralno,tacno,ljudski posteno,pitam se zasto ostali cite ili se zadovolje sakom pirinca sto im vodja udeli,gde to odosmo za ime boga ,sta smo zgresili,ima li kraja ovom zlu.

    Свиђа ми се

Постави коментар