Шта год да обелоданите у четвртак биће тек сенка свега што ћете прећутати, Александре Вучићу!

Поштовани Александре Вучићу (ово поштовани тек реда, куртоазије ради), јесте ли свесни да су висине Вашега лета- даљина Вашега пада?!

Високо сте, нема збора, но толико ће пад бити болнији, само је питање колико ћете, нажалост, Србије повући са собом у понор?

Неће Вас срушити опозиција, та беда нема снаге да сруши ни Снешка Белића, а нарочито нема воље да руши Вас јер заједно владате бедом и муком Србије, већ ће Вам фотеље доћи “мангупи из ваших редова”, баш као што Стаљин каза.

Највећи мангуп из ваших редова сте – Ви, господине председниче, а нема ничега страшнијег него живети у параноји и зазирању од себе самога, а убеђен сам да то јесте Ваш највећи страх.

Не знам заиста да ли Вам неко ради о глави, али Вам многи од Ваших раде о фотељи, но за Вас је фотеља, гола и безочна власт, једнако што и глава, нажалост, ако не и вреднија?!

Отуда сва ова шарада са Невољама, невољицама, мукама и мукицама делује отужно, јер ваљда треба да поверујемо како је та силна фукара самоникла, у држави где мимо Вашег знања и сагласја само свиће и смркава се, а и то је упитно, није искључено да сте и ноћ и дан поткупили, подјармили, уценили…

Апсолутно поздрављам хапшење фукаре, немам дилему да јесу починили најмонструознија недела, но немам ни дилему да је та фукара Ваша, и да то што су задње битанге без иоле срца, душе и памети јесте био њихов највећи квалитет и препорука за високо друштво најнижих порива и страсти!

Можда нисмо најбистрији, али свакако нисмо будале, па немојте мислити да нам довека можете сервирати муда за бубреге, и махати некаквим четвртком када ћемо, не само ми, већ читав свет остати у шоку кад чујемо шта ћете обелоданити.

Лично, више ме интересује шта ћете сакрити, јер шта год да обелоданите биће тек сенка свега што ћете прећутати, то гарантујем.

Не зато што знам нешто више, већ што знам довољно: десета је година како сте на власти, владате апсолутно свиме: од управника зграда па до сванућа, и апсолутно је немогуће да Вам се поткраде мафија јача од власти, јер у Србији одавно не постоји организованија криминална група од оне у фотељама и службеним аутомобилима!

Она жута куга је имала своју “мафију” за показне вежбе правне државе једнако као и Ви сад, и све се то углавном завршавало и завршава исто: падају ситне и нешто крупније рибе а капиталци настављају да се башкаре по мутној води, у коју сте, сви заједно, претворили ову дивну и намучену државу.

Једнставно, дошло је време да се зарад ових или оних интереса решите мало баласта, да опчините народ који ће нетремице гледати где вадите зеца из шешира, не обраћајучи пажњу где му гулите кожу с леђа, издајете и распродајете Србију чинећи је све већом колонијом, и- пуф, толико за ову представу.

Понављам, не сумњам да су ти злотвори чинили страхоте за које заиста морају најстроже да одговарају, али понављам и то да све што су чинили радили су не зато што су умислили да су јачи од система, већ што су знали да су заштићени системом!

Због свега тога, ако заиста намеравате да нас фасцинирате у четвртак учините само једну ствар: пред камерама, јавно, похапсите читаву претходну власт, читаву садашњу, и све то крунишите маестралним завршетком- хапшењем самог себе!

То је апсолутно једини начин да докажете како нико није јачи од државе!

Све остало су приче за децу, мада ни деца нису толико наивна!

Док је жута олош на слободи, а Ви господарите апослутно свиме изигравајући француску собарицу, јасно је само једно: довека ће се на грбачи овог народа смењивати Курта и Мурта, откупљујући слободу по унапред договореној цени.

Нама ваљда остаје да откупимо од сопствених живота шта се откупити да, убеђени да ће се ствари саме од себе променити на боље?!

Хоће, кад и ми будемо бољи, што непрежаљени патријарх Павле каза!

А, бићемо бољи кад се пренемо из овог страха и безречја, и кад напокон подвикнемо: “Доста, бре, више, битанге! Тишина! Сад ћете да чујете шта народ има да каже, а онда ће вам друмови бити мали да их ноге стигну…
Михаило Меденица

Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Шта год да обелоданите у четвртак биће тек сенка свега што ћете прећутати, Александре Вучићу!

  1. Апсолутно се са свиме написаним слажем.
    Г.дине Меденица Бог Вам здравље и срећу дао.

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s