Bordel zvani Brisel

ja11Dobro, i šta se dalo zaključiti iz premijerovog jecavog saopštenja o bukake pregovorima u Briselu?!
Lično, zvučalo mi je, tipa: „Sve je bilo dogovoreno da se smuvam s tom ribom, ja se istuširao, obukao tigraste gaćice, oprao zube, sauso pola dezodoransa na sebe a ona došla s dečkom“…
Mislim, čovek bez problema izjavi: „Pristali smo na sve što je u Briselu od nas traženo“, apelujući na Srbe s Kosova i Metohije da ne nasedaju na provokacije, a ni reči šta je sve to traženo i na šta su to i u čije ime pristali, mada nije teško pretpostaviti?!
Slažem se da Srbi nikako ne smeju da nasedaju na provokacije, ali njegove i Tomislava Nikolića, dvojca bez kormirala, čamca i vesla koji nas je u Briselu predstavljao na najvišem nivao, a mogli smo komotno da ovlastimo i Hašima Tačija da zastupa obe strane, ne bi lošije ispalo po Srbiju, garantujem!
Šta sad, mučeni koreografe Kulturno- umetničkog društva: „Alek, Lolek, Bolek i resto družbe iz serijala „Ja nemam baš nikakvog talenta“?!
Hoće li neko od vas biti barem toliko častaj i čojstven da izađe i prelomi: „Ljudi, izdali smo sve ali ne vredi, moraćemo izgleda da ostanemo još na vlasti, imamo još toliko brilijantnih ideja za bolje sutra samo da prođe današnja mučnina“…
Čemu to mrcvarenje ove udovice Srbije?! Jeste li svesni, aman, šta činite i kako ćete biti upamćeni ako iole marite za to?!
Svaki kamen temeljac koji položite, nesrećnici, spomen ploča je državi kojoj ste se zavetovali pupčanikom i korenom, ali šta to znači vama kojima su ti isti pupčanici i koreni postali ulari i korbači?!
Da sutra učinite nešto zaista veliko i značajno za Srbiju (kao što nećete, osim ako kojim slučajem ne podnesete ostavke i obraze) zalud vam kada ste sinoć u Briselu podveli zemlju stradalnika, junaka i dobrih ljudi kao starletu Tačiju, uz „zahtev“ da je vrati u zatečenom stanju, ili barem da je sao vrati, ili da javi sms-om ako planira da je zadrži kao pralju i švalju kad se izživi nad njom!

O sprdnji zvanoj Zajednica srpskih opština na severe Kosova, rekoste, niste mogli ni da razgovarate!
I bolje što niste, Tačije očigledno bio blagonaklon pa mu je bilo žao da vas ponizi do kraja i dozvoli da formirate nekakav kućni savet bez zgrade i stanara, predstavljajući otirače kao uspeh kojem ste godinama toliko težili.
Jeste li zaboravili da saopštite kako je vošebno, baš danas, počeo sa radom pozivni broj za „geografsku regiju“?!
Jeste li ikonopisani voz „Kosovo je Srbija“ preusmerili ka Vršcu kako se Banaćani ne bi previše opustili u fruštuku i zaboravili da najskuplja srpska reč nije ni švargla ni kulen već Vučić i možda, eventuualno, ako baš mora neko da pomene ono parče zemlje što ga presecaju Ibar, Drim, Sitnica, Lab , Bistrice i jauci stradalnika kojima je rođenjem bio kolevka i odar?!
Pustite više jalove priče o normalizaciji odnosa, jer očigledno podrazumevaju da se mi „unormalimo“ dok se oni odnose prema Srbiji kao kurvi koja sleduje uz pretplatnu kartu za bioskop i kesicu kokica?!
Dosta, bre, više izleta u Brisel koji se završavaju tako što nam kao uslov donesete još jednu veneričnu bolest koju nam valja preležati, ne bi li kasnije bili optuženi za njeno širenje!
Evo, molim vas, pustite onog krvoloka Tačija da pregovara u naše ime- njegovom nožu je nešto Srba umaklo za razliku od vaše politike!

On je trgovao organima mučenika i za to nikada neće odgovarati, vi trgujete mučenicima vajkajući se da je po ukusu Brisela ostalo previše organa u njima i da u bolje sutra možemo tek kao džak kože i nešto kostiju!
On barem ne krije da će za „Republiku Kosovo“ žrtvovati i poslednjeg Srbija, dok vi nemate toliko stida da priznate kako ćete i zarad Srbije po svojoj razmeri žrtvovati sve do poslednjeg, pa da onda lepo u Briselu, na ravnoj nozi, pregovarate ko je učinio više za „Republiku Kosovo“?!
E, tad ćete već Tačija ostaviti bez argumenata- možda i pristane da prizna Republiku Srbiju, onoliko koliko je bude kao mahovine na vajnim kameni temeljcima…
Mihailo Medenica